Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: Hétfő−Csütörtök: 10.30 - 18.30, Péntek: 10.30 - 16.00
                           www.facebook.com    youttube.com    Kínai enciklopédia

Évkönyv - 2017. eseményei

ELTE BTK Nyílt nap

ELTE BTK Nyílt nap

2017. január 27., péntek, 10:00

Helyszín: ELTE BTK Gólyavár
(1088 Budapest, Múzeum krt. 4.)

Az ELTE Bölcsészettudományi Kara a Hallgatói Önkormányzattal együttműködve tartja Nyílt Napját az ELTE BTK-ra felvételizni szándékozó érdeklődők számára.

tovább » « bezár

A programon résztvevők tájékoztatást kaphatnak a felvételi követelményekről, a Karon 2017 szeptemberétől induló képzési programokról, szakirányokról, minorokról.

Az ELTE Konfuciusz Intézet is képviselteti magát és tájékoztatást nyújt a kínai ösztöndíj lehetőségekről.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!Pekingi opera maszkfestés az ELTE Konfuciusz Intézetben
További képek


Pekingi opera maszkfestő foglalkozás

2017. január 24., kedd, 17:00-18:00

Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet, 1/1-es terem

Foglalkozásunk során elsajátíthatják a pekingi opera maszk festésének fortélyit, az elkészült művet pedig emlékként haza is vihetik!

tovább » « bezár

A pekingi opera egyedülálló kínai művészeti ág. Körülbelül 200 évvel ezelőtt alakult ki a Qing - dinasztia akkori fővárosában, Pekingben, innen kapta a nevét. 1790-tól fogva egyesíti magában a színjátszást, az éneklést, a zenét, a táncot és a harcművészeteket. Minden jellemtípusnak megvan a saját gesztusrendszerre, amit az életből merítenek. A pekingi operának sok drámai fajtája van, több színész játszik benne, ragyogó az előadása, nagy a hatása, ebből a szempontból a pekingi opera valóban a legnagyobb kínai operák közé tartozik.

Foglalkozásunk során elsajátíthatják a pekingi opera maszk festésének fortélyit, az elkészült művet pedig emlékként haza is vihetik.

A foglalkozás díjmentes, de regisztrációhoz kötött! A tanfolyam létszáma: maximum 20 fő.

Szeretettel várjuk Önöket!Kezdődik a Kakas Éve!
További képek


Kezdődik a Kakas Éve - Holdújévi rendezvény

2017. január 21, szombat, 10:00-15:00

Helyszín: China Mart, 1152 Budapest, Szentmihályi út 171.

2017. január 28-án kezdődik a Kakas éve. A kakas jegyében születettekről azt tartják, hogy világosan és logikusan gondolkodnak, nehezen viselik a kényszert, a sürgetést, a feszültséget.

tovább » « bezár

A kínai újév vagy tavaszünnep a világ népességének negyede számára az év legnagyobb ünnepe, nem csak Kínában, de Kelet-Ázsia más országaiban is ünneplik. Időpontja évről évre változik, általában az európai naptár február 4 éjéhez legközelebb eső újhold napján van. A tavaszünnep a tavasz és egyben az újév kezdete, ilyenkor a nagycsaládok tagjai összegyűlnek és megajándékozzák egymást, valamint elbúcsúztatják az óévet és biztosítják a szerencsét az újévre.

2017 a Kakas éve lesz. A kakas jegyében születettekről azt tartják, hogy világosan és logikusan gondolkodnak, nehezen viselik a kényszert, a sürgetést, a feszültséget. Színe a fehér, amely a kínai hagyományok szerint az ősz, az érettség jelképe, egyben az érintetlenség, a tisztaság és az üdeség színe is. Bár Kínában az emberek fehér ruhában gyászolnak, ez a szín a szerencsét is jelezheti, főként ha fehér madarak képében jelentkezik. A Kakas a nyugati irányhoz, tehát az alkony óráihoz, a napnyugtához kapcsolódik.

Idén a China Mart-ban várjük Önöket szeretettel, sok érdekes programmal készülünk!Kalligráfia foglalkozás az ELTE Konfuciusz Intézetben
További képek

Kalligráfia foglalkozás

2017. január 17., kedd, 17:00-18:00

Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet, 1/1-es terem

A kínai kalligráfiát nem írásnak, igazi művészetnek tekintik. Nagyon fontos eleme a kínai kultúrának,...

tovább » « bezár

... minden más művészeti iránnyal egyenértékűnek számít, megbecsült, népszerű, széles körben oktatott és gyakorolt művészeti ág.
Az igazán jó mester nem csak a vonássorrendet és a karaktereket ismeri, az alkotás folyamatába a jellemét is belecsempészi. A kalligráfia hatása az írásbeliségen kívül, a hagyományos kínai festészetben is jelentkezik, tanulmányozása a kínai kultúra és nyelv új aspektusait tárja fel az érdeklődők előtt.
Foglalkozásunk során elsajátíthatják az alapvonásokat, megtanulhatnak számokat, egyszerűbb szavakat, kifejezéseket leírni.

A részvétel ingyenes!
A szükséges eszközöket az Intézet biztosítja.Karácsonyi ünnepség az ELTE Konfuciusz Intézetben
További képek


Karácsonyi ünnepség

2016. december 13., kedd, 17:00-18:00

Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet, Kodály terem

Szeretettel várunk minden volt, jelenlegi és leendő diákunkat, akik a tanári karral és a Konfuciusz Intézet dolgozóival szeretnék közösen, egy hangulatos elő-karácsonyi összejövetellel megünnepelni a közelgő szentestét.

tovább » « bezár

A Karácsony Kínában nem számít hivatalos ünnepnek, Intézetünk magyar dolgozói azonban szeretnék kínai tanáraink számára is emlékezetessé tenni az itt eltöltött időt és közelebb hozni őket más kultúrák hagyományaihoz.
Forralt borral és apró ajándékokkal készülünk minden érdeklődő számára!

A program ingyenes.
Mindenkit sok szeretettel várunk!