Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: Hétfő−Csütörtök: 10.30 - 18.30, Péntek: 10.30 - 16.00
                           www.facebook.com    youttube.com    Kínai enciklopédia

Évkönyv - 2018. eseményei

Turisztikai előadássorozat az ELTE Konfuciusz Intézetben

Turisztikai előadássorozat 2.

Időpont: 2018. május 29., kedd, 17:00-18:30

Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet (1088, Budapest, Múzeum krt.4./F), Kodály terem

Intézetünk turisztikai előadássorozatot indít, azzal a céllal, hogy az érdeklődőkkel megismertessük Kína különböző régióit. Előadónk Bakos Tamás lesz, aki hosszú évek óta vezet szervezett túrákat Kínába.

tovább » « bezár

Az ő segítségével szeretnénk elkalauzolni hallgatóságunkat Kína egzotikus tájaira, eközben sok-sok érdekességet tudhatnak meg az ottani természeti kincsekről, az épített környezetről, az ott élő emberekről és szokásaikról. Reméljük, hogy előadássorozatunkkal sokaknak kedvet csinálunk ahhoz, hogy személyesen is ellátogassanak ebbe a csodálatos és izgalmas országba. Májusi előadásunkban a Peking környéki látnivalókról hallhatnak az érdeklődők (pl. a Nyári Palotáról, a Ming sírokról és a Nagy Falról), és persze sok más – a kínai élet mindennapjaival összefüggő – érdekességről is.
Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk ingyenes előadásunkon!Cziria Szabina festménye, melyet az az ELTE Konfuciusz Intézet virágfestészet tanfolyamán készített

Virágfestészet tanfolyam 2. - Színes virágok!
8 alkalommal

Időpontok: 2018. április 12., 19., 26.,
május 3., 10.,17., 24., 31. csütörtök 17:00 – 18:30

Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet, Múzeum krt. 4/F, 1. em. 1.

Horváth Janisz, grafikusművész, kalligráfus vezetésével

A szükséges eszközöket az intézet biztosítja.

A tanfolyam betelt! Legközelebb szeptemberben indítunk képfestő tanfolyamot.

tovább » « bezár

Folytatjuk 8 alkalmas kínai virágfestészet tanfolyamunkat Horváth Janisz, grafikusművész, kalligráfus vezetésével. A kurzus során a résztvevők a hagyományos tusfestés mellett a színes virágfestés technikai alapjait is elsajátíthatják. Az áprilisban induló tanfolyamon a résztvevők a lótusz és az orchidea megformálását sajátíthatják el.

Érdeklődni a Konfuciusz Intézetben, vagy a kristaly.agnes@konfuciusz.elte.hu e-mail címen lehet.

Cziria Szabina festménye, melyet az az ELTE Konfuciusz Intézet virágfestészet tanfolyamán készített

Az alábbi képen a jelenleg is futó képfestő tanfolyamunk résztvevőjének, Cziria Szabinának az alkotását láthatják.Gyermeknap a Városligetben az ELTE Konfuciusz Intézettel

Gyermeknap a Városligetben

Időpont: 2018. május 27., vasárnap, 9:00-19:00

Helyszín: Városliget, 1146 Budapest, Kós Károly sétány 1.

Az ELTE Konfuciusz Intézet hosszú évek óta a Városligetben ünnepli a gyereknapot. Ilyenkor azokkal a programokkal készülünk, amelyek a legnépszerűbben a gyerekek körében.

tovább » « bezár

A résztvevők elsajátíthatják a pálcikahasználatot, kipróbálhatják a kínai csomózást és festhetnek pekingi operamaszkot, valamint néhány tradicionális kínai társasjátékkal is megismerkedhetnek. Kínai tollaslabda játékkal is készülünk és valódi papírsárkányt is reptethet, aki ellátogat a sátrunkhoz!
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!Bölcsész napok az ELTÉ-n az ELTE Konfuciusz Intézettel

Bölcsész napok az ELTÉ-n

Időpont: 2018. május 9., szerda, 10:00-17:00

Helyszín: ELTE BTK campus, 1088 Budapest, Múzeum krt. 4.

Május 8. és 10. között ismét megrendezésre kerül a Trefort-kertben az ELTE Bölcsész Napok, ahol a Konfuciusz Intézet is képviselteti magát. Érdemes ellátogatnia hozzák mindenkinek, aki érdeklődik a kínai kultúra iránt vagy csak tartalmasan szeretne eltölteni egy napütéses szerda délutánt.

tovább » « bezár

Az érdeklődők kipróbálhatják a kalligráfiát, illetve tanárainktól kínai nevet is kaphatnak, megkóstolhatják különleges teáinkat, játszhatnak kínai sakkot és kipróbálhatják a jianzi-t, azaz a kínai tollaslabdázást is.
Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!Ingyenes kalligráfia foglalkozás az ELTE Konfuciusz Intézetben

Ingyenes kalligráfia foglalkozás - 2 alkalommal

Időpont: 2018. április 25., és május 2., szerdánként, 17:00-18:30

Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet, F épület, 15/1-3-as terem

A két alkalmas foglalkozás során a résztvevők elsajátíthatják az alapvonásokat, megtanulhatják a számok, illetve néhány egyszerűbb szó és kifejezés leírását kínai tanárainktól.
A részvétel ingyenes, de regisztrációköteles! A szükséges eszközöket az Intézet biztosítja.

tovább » « bezár

Kínában a kalligráfiát nem írásnak, hanem művészetnek tekintik, amely kiemelkedően fontos eleme a kínai kultúrának. Minden más művészeti ággal egyenértékűnek számít, megbecsült, népszerű, széles körben oktatott és gyakorolt művészeti forma. Az igazán jó mester nem csak a vonássorrendet és a karaktereket ismeri, hanem az alkotásba a jellemét is belecsempészi.
A kalligráfia hatása az írásbeliségen kívül, a hagyományos kínai festészetben is tetten érhető, tanulmányozása a kínai kultúra és nyelv új aspektusait tárja fel az érdeklődők előtt.Föld napja az Állatkertben - Várjuk szeretettel az ELTE Konfuciusz Intézet programjain!

Föld napja az Állatkertben

Időpont: 2018. április 21-22., szombat-vasárnap

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert, 1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.

Az érdeklődők megismerkedhetnek a taiji és a kungfu harcművészeti formák alapmozdulataival, kipróbálhatják a kalligráfiát, a gó játékot (wei qi), a kínai lábtollast (jian zi) és az evőpálcika használatát, valamint kínai nevet is kaphatnak!

tovább » « bezár

A Fővárosi Állat- és Növénykert idén is megrendezi a Föld Napja tiszteletére az immár hagyományosnak tekinthető, évről évre közel ötvenezer látogatót vonzó Föld Fesztivál rendezvénysorozatát. A programon az ELTE Konfuciusz Intézet is képviselteti magát, ahol érdekes, színes, kínai kultúrát bemutató programokkal várjuk látogatóinkat.

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!Kínai dalok - Ősbemutatók a Konfuciusz Intézetben (ingyenes program!)

Időpont: 2018. április 21., szombat 18:00 – 19:00

Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet (1088, Budapest, Múzeum krt.4./F), Kodály terem

Zenei különlegességgel várjuk kedves látogatóinkat a Konfuciusz Intézetben. Vendégünk lesz Balogh Máté, zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneakadémia oktatója, akinek a Dalok könyve által ihlettett zenedarabját hallgathatják meg az érdeklődők.

tovább » « bezár

A Si King-dalok mellett egy másik ősbemutatóra is sor kerül. Intézetünkben csendül fel elsőként Sáry Bánk Tündérsziget című kompozíciója. E két mű mellett olyan kortárs darabok lesznek hallhatóak, amelyeket a kínai kultúra inspirált. A darabokat a Zeneakadémia tanárai és növendékei szólaltatják meg.

Részletes program:
Anton Webern: 4 Lieder Op. 12.
Sáry Bánk: Tündérsziget - ősbemutató
Balogh Máté: Si King-dalok - ősbemutató
Serei Zsolt: Három kínai négysoros
Jeney Zoltán: A kínai vers
Sáry László: Tikfazene

Előadók: Molnár Anna - mezzoszoprán, Szabó Ferenc János - zongora, Nevelő János - ütőhangszerek.

Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk ingyenes programunkon!Ingyenes kalligráfia foglalkozás az ELTE Konfuciusz Intézetben

Kínai nap a miskolci Fényi Gyula Gimnáziumban

Időpont: 2018. április 21., szombat 8:00 – 16:00

Helyszín: 3524, Miskolc, Fényi Gyula tér 2-12

Az idei évben a Konfuciusz Intézet tanárai a miskolci Fényi Gyula Gimnáziumba látogatnak el, hogy a kínai nyelvvel és kultúrával ismertessék meg az iskola diákjait.

tovább » « bezár

Az egész napos eseményen kézműves foglalkozásokkal és érdekes előadásokkal várjuk a tanulókat, akik kipróbálhatják a taijit, a kungfut és a kínai csomózást, belekóstolhatnak a kínai szépírás, azaz a kalligráfia művészetébe, kínai papírkivágásokat készíthetnek, valamint egy autentikus kínai teaszertartást követően megízlelhetik az eredeti jázmin, wulong és zöldteákat is.Tanár-diák pingpong verseny az ELTE Konfuciusz Intézetben


Tanár-diák pingpong verseny

Időpont: 2018. április 6, péntek, 16:00

Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet, tanári szoba

A versenyre jelentkezhet minden jelenlegi, vagy korábbi diákunk, aki szívesen összemérné pingpongtudását kínai tanárainkkal. Nemcsak a móka kedvéért érdemes ütőt ragadni, mivel az első három helyezett értékes, a kínai kultúrához kapcsolódó ajándékot kap.


Kínai virágfestészet előadás és kiállításmegnyitó az ELTE Konfuciusz Intézetben

Ezerarcú Kína előadássorozat:
Virágfestészet előadás és kiállításmegnyitó

Előadó: Horváth Janisz, grafikusművész, kalligráfus

Időpont: 2018. március 27. kedd

17:00–17:15 Kiállításmegnyitó
17:15-18:45 Előadás

Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet, Kodály terem

tovább » « bezár

Ezerarcú Kína sorozatunk következő előadásában a hagyományos kínai virágfestészetről hallhatnak az érdeklődők. Előadónk, Horváth Janisz, grafikusművész, kalligráfus, bemutatja az e műfajban alkotó legkiemelkedőbb művészeket és alkotásaikat, kiemelve a képekhez és a növényekhez köthető szimbolikus jelentést is.
A hagyományos kínai festészetben az évszakok és a hónapok is egy-egy növényhez kötődnek (így a tavasz virágai az írisz és a magnólia, a nyáré a peónia és a lótusz, az őszé a krizantém, míg a téli időszaké a szilvavirág és a bambusz).
Az előadásban hallhatunk az egyes virágokhoz köthető metaforák sokféleségéről és arról, hogy egy-egy növényhez milyen jelentéstöbblet társul.
A résztvevők nemcsak ennek a tradicionális műfajnak a legszebb darabjait csodálhatják meg, hanem számtalan érdekességet is meg tudhatnak a műfajról és alkotóiról.

Az előadás előtt egy rövid kiállításmegnyitóra invitáljuk kedves vendégeinket, ahol megtekinthetik az Intézet virágfestő tanfolyamán résztvevők alkotásait.

A részvétel ingyenes.
Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk rendezvényünkön!Horváth Janisz virágfestészet tanfolyama az ELTE Konfuciusz Intézetben

Virágfestészet tanfolyam 8 alkalommal

Időpontok: 2018. január 25., febr. 1., 8., 15., 22.,
márc. 1., 8., 22., csütörtökönként 17:00 – 18:30

Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet, Múzeum krt. 4/F, 1. em. 1 terem

Horváth Janisz, grafikusművész, kalligráfus vezetésével

A tanfolyam díja: 15 000 Ft. A szükséges eszközöket az intézet biztosítja.

tovább » « bezár

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Konfuciusz Intézet 8 alkalmas kínai virágfestészet tanfolyamot indít Horváth Janisz, grafikusművész, kalligráfus vezetésével. A kurzus során a résztvevők a hagyományos tusfestés mellett a színes virágfestés technikai alapjait is elsajátíthatják.

Érdeklődni a Konfuciusz Intézetben vagy a kristaly.agnes@konfuciusz.elte.hu e-mail címen lehet.

Horváth Janisz virágfestészet tanfolyama az ELTE Konfuciusz IntézetbenFényfestés a Gellért téren

Időpont: 2018. március 3, 18:00

Helyszín: 1114, Budapest, Szent Gellért tér 2., Gellért Hotel

Különleges programra invitálunk mindenkit, aki érdeklődik a kínai kultúra iránt vagy csak tartalmas hétvégi programra vágyik.

tovább » « bezár

Aki március 3-án, szombat este ellátogat a Gellért Hotelhez, az nemcsak az épület homlokzatára vetített fényjátékban gyönyörködhet, de sok egyéb kulturális program mellett sárkánytáncot is láthat.
A program részleteiről a https://mtu.gov.hu/ honlapon olvashatnak.
Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk!Utazás kiállítás

Időpont: 2018.március 2-4, 10:00-18:00

Helyszín: Hungexpo, 1101 Budapest Albertirsai út 10.

Az idei Utazás Kiállításon a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatallal együttműködve a Konfuciusz Intézet is részt vesz.

tovább » « bezár

Mindenkit nagy szeretettel várunk standunknál, aki a Konfuciusz ösztöndíjakról, kulturális és oktatási programjainkról szeretne tájékozódni, illetve aki a kínai kalligráfiát szeretné kipróbálni vagy csak egy frissítő kínai teára vágyik.
A programról részletesebben a http://utazas.hungexpo.hu/ honlapon tájékozódhatnak. 24 Kínai festményérdekesség az ELTE Konfuciusz Intézet előadásán. Előadó:  Horváth Janisz, grafikusművész, kalligráfus

Ezerarcú Kína előadássorozat: 24 Kínai festményérdekesség

Előadó: Horváth Janisz, grafikusművész, kalligráfus

2018. január 16. kedd, 17:00-18:45

Helyszín: ELTE Konfuciusz Intézet, Kodály terem

Ezerarcú Kína sorozatunk következő előadásában a hagyományos kínai festészet felé irányítjuk figyelmünket. Horváth Janisz, grafikusművész, kalligráfus, 24 tradicionális kínai festményt mutat be a 10 századtól a 19. századig. Előadónk olyan alkotásokat gyűjtött össze, amelyeknek látásmódjában és módszereiben felfedezhetjük a 20. századi modernista irányzatok előképeit. Így az előadás résztvevői nemcsak a hagyományos kínai festészetről hallhatnak, hanem annak az európai képzőművészetre gyakorolt hatásairól is.

tovább » « bezár

Az előadás előtt, egy rövid, negyedórás kiállításmegnyitóra invitáljuk kedves vendégeinket, ahol megtekinthetik az Intézet bambuszfestő tanfolyamán résztvevők alkotásait.

A részvétel ingyenes.

Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk rendezvényünkön!