Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: Hétfő−Csütörtök: 11.00 - 18.30, Péntek: 11.00 - 16.00
                           www.facebook.com    youttube.com    Kínai enciklopédia
Kínai-magyar szótár

Kínai-magyar szótár

Bartos Huba - Hamar Imre

"Szótárunk, amely az első ténylegesen kiadásra kerülő, a széles közönség számára is hozzáférhető kínai–magyar szótár, mintegy 3750 írásjegy-címszót (dānzìtiáomù 单字条目) és több mint 8000 összetett címszót (cítiáomù 词条目) tartalmaz.
A címszóanyag összeállításakor elsődlegesen a magyar anyanyelvű, kínaiul tanuló, vagy e nyelvet használó közönség igényeit tartottuk szem előtt, de igyekeztünk tekintettel lenni a kínai anyanyelvű felhasználók, különösen a hazánkban élő kínai közösség szükségleteire is.
A címszókészlet a szótár méretéből és jellegéből adódóan korlátozott, főképp a köznyelvi, mindennapi szókincset fedi, és a válogatás egyik kritériuma a szavak hivatalosan dokumentált előfordulási gyakorisága volt."

(Idézet a Bevezetőből)


Magyar-kínai szótár

Magyar-kínai szótár

Galambos Imre

"A szótár nagyjából 11 és fél ezer magyar szócikket tartalmaz, amelyek közül számosat további egységekre bontottunk, hogy visszaadjuk egyes szavak fogalmi rétegeit és árnyalatait. Ugyanebből a célból a szavakhoz igyekeztünk minél több példát is rendelni, hogy segítsünk a kínai fordítást helyes szövegkörnyezetbe helyezni."

"A szótár elsősorban a magyar közönség számára készült, vagyis a kínaiul tanuló vagy a kínai nyelvet munkájuk során használó magyar anyanyelvűek részére. Azt tartottuk szem előtt, hogy a felhasználó a magyar nyelvből kiindulva a lehető leghatékonyabban találja meg a keresett szó kínai megfelelőjét."

(Idézet a Bevezetőből)


Megrendelés: info@kinaiul.hu