Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Hamar Imre-Bartos Huba: Kínai-Magyar Nagyszótár

Kínai-Magyar Nagyszótár (Megjelent!)

Bartos Huba - Hamar Imre

Kiadó: Akadémiai Kiadó

2019-ben az ELTE Konfuciusz Intézet és az Akadémiai Kiadó jóvoltából megjelent a Kínai-Magyar Nagyszótár, amely nagyjából 6090 első szintű írásjegy-címszót, 73.947 kapcsolt címszót valamint 46.297 használati példát tartalmaz. Szótárunk Magyarországon és a Közép-Kelet-európai régióban is egyedülálló, megtalálhatók benne az utóbbi évek legújabb kifejezései, továbbá pinyin átírás is van az összes címszónál és példánál.

A szótár létrejöttét az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kínai Nyelvoktatási Tanács, (Guojia Hanban, 国家汉办) támogatta.

A szótárról további információt az Akadémiai Kiadó honlapján talál:
https://akademiai.hu

A szótár alkalmazás formájában is használható:
https://www.szotar.net
Kínai-magyar szótár

Kínai-magyar szótár

Bartos Huba - Hamar Imre

"Szótárunk, amely az első ténylegesen kiadásra kerülő, a széles közönség számára is hozzáférhető kínai–magyar szótár, mintegy 3750 írásjegy-címszót (dānzìtiáomù 单字条目) és több mint 8000 összetett címszót (cítiáomù 词条目) tartalmaz.
A címszóanyag összeállításakor elsődlegesen a magyar anyanyelvű, kínaiul tanuló, vagy e nyelvet használó közönség igényeit tartottuk szem előtt, de igyekeztünk tekintettel lenni a kínai anyanyelvű felhasználók, különösen a hazánkban élő kínai közösség szükségleteire is.
A címszókészlet a szótár méretéből és jellegéből adódóan korlátozott, főképp a köznyelvi, mindennapi szókincset fedi, és a válogatás egyik kritériuma a szavak hivatalosan dokumentált előfordulási gyakorisága volt."

(Idézet a Bevezetőből)

Megrendelés: info@kinaiul.huMagyar-kínai szótár

Magyar-kínai szótár

Galambos Imre

"A szótár nagyjából 11 és fél ezer magyar szócikket tartalmaz, amelyek közül számosat további egységekre bontottunk, hogy visszaadjuk egyes szavak fogalmi rétegeit és árnyalatait. Ugyanebből a célból a szavakhoz igyekeztünk minél több példát is rendelni, hogy segítsünk a kínai fordítást helyes szövegkörnyezetbe helyezni."

"A szótár elsősorban a magyar közönség számára készült, vagyis a kínaiul tanuló vagy a kínai nyelvet munkájuk során használó magyar anyanyelvűek részére. Azt tartottuk szem előtt, hogy a felhasználó a magyar nyelvből kiindulva a lehető leghatékonyabban találja meg a keresett szó kínai megfelelőjét."

(Idézet a Bevezetőből)

Megrendelés: info@kinaiul.hu