Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Elrajtolt a Konfuciusz Konyhája: Élmények a Kínai Konyha Varázslatából!

2024. január 09.

Nagy izgalommal jelentjük be, hogy elindítottuk YouTube csatornánkon belül, Konfuciusz Konyhája néven a kínai konyha varázslatos világát bemutató videósorozatunkat! Az első epizódban Li Denggui, az ELTE Konfuciusz Intézet kínai igazgatója a könnyű, ízletes dinsztelt padlizsánt elkészítését mutatja be.


A Konfuciusz Konyhája projekt kiemelkedő fontosságú az ELTE Konfuciusz Intézet életében, hiszen tudjuk, hogy Magyarországon sokan érdeklődnek a kínai gasztronómia iránt, és vágynak az autentikus kínai ízekre. Sokan keresik azokat az ételeket, amelyek nem a kínai gyorsétkezdék szokványos kínálatából kerülnek elő, hanem az igazi, autentikus kínai konyhákból.


Az első epizódban bemutatott egyszerű, ámde rendkívül ízletes dinsztelt padlizsán csak a kezdet volt. A következő részben egy tészta különlegességet ismerhetünk meg, mely a Zhejiang tartománybeli Wenzhou jellegzetes ízeit varázsolja az asztalra. A videósorozat során az egyszerűen elkészíthető ételektől az időigényesebb különlegességekig igyekszünk bemutatni az autentikus kínai konyha sokszínű világát.


Az első adást az Asian Street Food budapesti éttermében vettük fel, köszönettel az étteremnek, hogy ilyen nagylelkűen támogatta a videó készítését."Konfuciusz Konyhája" videósorozatunk mostantól elérhető a YouTube csatornánkon.

Insta: https://www.instagram.com/p/C1ttcowqh88/


Videó/operatőr: Csóka Ferenc


KORÁBBI HÍREK