Hiteles kínai nyelvoktatás, kínai nyelvtanfolyamok mindenkinek - ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

ELTE Konfuciusz Intézet, Budapest

   1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F., I.16.    Tel: (36)-(1)-411-6597
Ügyintézés: H-CS: 10.30-18.30; P: 10.30-16.00
                           ELTE Confucius Institute    youttube.com    Kínai enciklopédia

Oktatóink

Fülöp Andrea

Fülöp Andrea 傅春桃

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

fulop.andrea@konfuciusz.elte.hu

Az ELTE kínai tanszékén végeztem 1993-ban, 2001 és 2004 között ugyanitt Phd tanulmányokat folytattam. 2022 februárjától tanítok az ELTE Konfuciusz Intézetében.

Olajos István

Olajos István

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

olajos.istvan@konfuciusz.elte.hu

Olajos István az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett diplomát keleti nyelvek és kultúrák alapszakon és mesterszakon. Tanulmányait később Kínában folytatta, ahol Shangaiban a Kelet Kína Tanárképző Egyetemen kínai nyelvtanári diplomát szerzett.
Jelenleg az ELTE Nyelvtudományi doktori iskolájának hallgatója.

Wang Weiqi

Wang Weiqi

ELTE Konfuciusz Intézet, Kőrösi Csoma Általános Iskola

wang.weiqi@konfuciusz.elte.hu

A Qingdao Egyetemen szerzett mesterfokozatot kínai, mint idegen nyelv oktatásából 2019-ben. 2017 szeptembere óta oktat az ELTE Konfuciusz Intézetében.

Li Haiyan

Li Haiyan 李海燕

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

li.haiyan@konfuciusz.elte.hu

A Pekingi Telekommunikációs Egyetem Bölcsészettudományi Karának angol nyelvi tanára, egyetemi adjunktusa. A Belső-Mongólia Egyetemen szerzett mesteri fokozatot angol nyelv- és irodalomból. 2018 óta az ELTE Konfuciusz Intézet és az ELTE Kínai Tanszék oktatója.

Chi Ying

Chi Ying 迟莹

Tokajban, a Szerencsi SzC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnáziumban tanít.

chi.ying@konfuciusz.elte.hu

2013-ban végzett a Liaoning Egyetemen, ahol kínai, mint idegennyelv tanításából BA fokozatú diplomát szerzett. Azóta kínai nyelv tanításával foglalkozik. 2021 májusa óta a Tokaji Ferenc Szakgimnáziumban tanít az ELTE Konfuciusz Intézet tanáraként.

Lu Yinyin

Lu Yinyin

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

lu.yinyin@konfuciusz.elte.hu

A Guangdongi Pénzügyi és Gazdasági Egyetemen szerzett BA fokozatot angol nyelvből 2011-ben. 2018-ban szerzett mesteri diplomát a Xiamen Egyetemen kínai, mint második idegen nyelv tanításából. Jelenleg a Madách Imre Gimnáziumban és az ELTE Konfuciusz Intézetben tanít kínai nyelvet.

Xu Xiaokai 徐晓凯

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

xu.xiaokai@konfuciusz.elte.hu

Mesteri fokozatú diplomát szerzett kínai, mint idegen nyelv tanításából a Pekingi Idegen Nyelvi Egyetemen. 2018-19-ben a Széchenyi István Egyetemen tanított, jelenleg a Trefort Gimnázium és az ELTE Konfuciusz Intézet tanára.

Liu Daoyuan

Liu Daoyuan 刘道媛

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

liu.daoyuan@konfuciusz.elte.hu

A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetemen szerzett mesteri fokozatot, kínai, mint idegen nyelv tanításából. 2021 óta tanít az ELTE Konfuciusz Intézetében, ahol elsősorban a Huawei dolgozóknak indított nyelvi tanfolyamokért felelős.

Tan Huixin

Tan Huixin 谭惠心

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

tan.huixin@konfuciusz.elte.hu

2021-ben végzett az Észak-keleti Általános Egyetemen. Hét éves kínai nyelvi tanítási tapasztalata van, amit Thaiföldön és Spanyolországban szerzett. 2021 óta, mint az ELTE Konfuciusz Intézet tanára, tanít a Metropolitan Egyetemen és a BZSH Külkereskedelmi Technikumban.

Xu Mengling

Xu Mengling

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

xu.mengling@konfuciusz.elte.hu

A Hubei Egyetemen szerzett BA fokozatot 2018-ban és mesteri fokozatot kínai, mint idegen nyelv tanításából a Közép-kínai Általános Egyetemen 2020-ban. 2019-2021-ig a Surabaya Állami Egyetemen és Indonéziában, a Little Sun háromnyelvű iskolában tanított kínai nyelvet.
2022-től az ELTE Konfuciusz Intézet tanára, az ELTE Trefort Gimnáziumban is tanít.

Chu Bo

Chu Bo 储博

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

chu.bo@konfuciusz.elte.hu

A Nanjingi Általános Egyetemen végeztem, a mesteri fokozatot a Macquarie Egyetemen szereztem fordítási tanulmányok szakon. 2014-16 között kínait tanítottam Memphisi Egyetemen (USA). 2019-21-ig a New Jersey Egyetemen az Ázsiai Tanszéken tanítottam kínait. 2022 óta tanítok az ELTE Konfúciusz Intézetében.

Wang Lu

Wang Lu 汪璐

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

lu.wang@konfuciusz.elte.hu

Mesteri fokozatomat a Pekingi Idegennyelvű Egyetemen szereztem, kínai nyelv tanítása nem anyanyelvüek számára a képzettségem. Jelenleg a Szent Margit Gimnáziumban és a Konfuciusz Intézetben tanítok.

Zhong Manni 钟曼妮

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

zhong.manni@konfuciusz.elte.hu

A Hunani Egyetemen végeztem 2019-ben, jelenleg az ELTE Konfuciusz Intézetben tanítok. Korábban egy vietnámi konfuciusz intézetben tanítottam.

Zhang Peng

Zhang Peng 张鹏

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

zhang.peng@konfuciusz.elte.hu

Tanulmányaimat 2008-ban kezdtem az Északkeleti Általános Egyetemen kínai nyelv és irodalom szakon. 2011-ben szereztem egy BA fokozatot a Daqingi Általános Egyetemen kínai nyelv és irodalomból. 1916-17-ben Spanyolországban tanítottam a Leon Egyetem Konfuciusz Intézetében. 2018-ban szereztem mesteri fokozatot a Tongji Egyetemen kínai nyelvtanításból nem anyanyelvüek decembere óta tanítok az ELTE Konfuciusz Intézetben.

Su Xuan

Su Xuan 苏璇

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

su.xuan@konfuciusz.elte.hu

A Pekingi Idegennyelvű Egyetem végzős hallgatója vagyok kínai nyelvtanítás nem anyanyelvűek számára szakon. 2023 óta tanítok kínai nyelvet az ELTE Konfuciusz Intézetében.

Zhang Meng

Zhang Meng 张萌

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

zhang.meng@konfuciusz.elte.hu

2022-ben diplomáztam a Harbin Általános Egyetemen, kínai mint idegen nyelvoktatás szakon. Jelenleg a Pekingi Idegennyelvű Egyetem hallgatója vagyok. Átfogó kínai kurzusokat tartottam különböző nemzetiségű és korú tanulók számára, több mint 100 órányi online oktatási tapasztalattal.

Qi Rongrong

Qi Rongrong 齐蓉蓉

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

qi.rongrong@konfuciusz.elte.hu

A Pekingi Idegennyelvű Egyetem végzős hallgatója vagyok, nemzetközi kínai nyelvoktatás szakon. 2023 októbere óta tanítok kínai nyelvet az ELTE Konfuciusz Intézetben.

Liu Ming

Liu Ming 刘明

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

liu.ming@konfuciusz.elte.hu

A Mongol Bölcsészettudományi Egyetemen szereztem nyelvtudományi mesterképzést. 2013-2017 között a bulgáriai Szofiai Egyetem Konfuciusz Intézetében tanítottam kínai nyelvet. Jelenleg az ELTE Konfuciusz Intézetében tanítok.

Qiu Xue

Qiu Xue 邱雪

Miskolc, Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium

qiu.xue@konfuciusz.elte.hu

Mesterdiplomámat 2017-ben szereztem a Pekingi Kultúra és Nyelvi Egyetemen, kínai nyelvtanítás nem anyanyelvüek számára szakon. 2017-2019 között mandarin kínai nyelvi asszisztensként dolgoztam Új-Zélandon és Angliában. 2023 szeptemberétől a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban tanítok.

Pan Xuaner

Pan Xuaner 潘萱尔

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

pan.xuaner@konfuciusz.elte.hu

A Pekingi Idegennyelvű Egyetem posztgraduális hallgatója vagyok nemzetközi kínai nyelvoktatás szakon. Jelenleg az ELTE Konfuciusz Intézetében tanítok kínai nyelvet.

Yu Chen 余琛

Yu Chen 余琛

Miskolc, Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium

yu.chen@konfuciusz.elte.hu

2021-ben diplomáztam a Zhengzhou Egyetemen. Jelenleg a Pekingi Idegennyelvű Egyetem hallgatója vagyok, nemzetközi kínai nyelvoktatás szakon. 2023 szeptemberétől tanítok a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban.

Zhang Haiying 张海英

Zhang Haiying 张海英

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

zhang.haiying@konfuciusz.elte.hu

1993-ban a Jilin Egyetem történelem szakán szereztem mesterfokozatot, 2015-ben pedig a Pekingi Idegennyelvű Egyetemen szereztem doktori fokozatot összehasonlító irodalomtudomány és kultúrák közötti tanulmányok szakon. Tanítottam kínai nyelvet Japánban, az Egyesült Államokban, Németországban és Dél-Koreában. 2023 szeptemberétől tanítok az ELTE Konfuciusz Intézetben.

Wang Yixuan 王翊暄

Wang Yixuan 王翊暄

Győr, Széchenyi István Egyetem

wang.yixuan@konfuciusz.elte.hu

2021-ben diplomáztam a Pekingi Idegennyelvű Egyetemen magyar nyelvből, 2022-től pedig a kínai mint második nyelv tanítása szak MA hallgatója vagyok. Jelenleg a győri Széchenyi István Egyetemen tanítok kínai nyelvet.

Cai Shaowei 蔡少伟

Cai Shaowei 蔡少伟

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

cai.shaowei@konfuciusz.elte.hu

A Jiaxing Egyetemen diplomáztam kínai nyelvoktatás nem anyanyelvűek számára szakon, és mesterfokozatot szereztem kelet-ázsiai tanulmányokból a Delhi Egyetemen. 2018 és 2023 között az indiai Visva Bharati Egyetem kínai nyelv és kultúra szakán tanítottam kínai nyelvet.

Wang Min

Wang Min

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

wang.min@konfuciusz.elte.hu

A Pekingi Idegennyelvű Egyetemen végeztem nemzetközi kínai nyelvoktatás szakon. Jelenleg az ELTE Konfuciusz Intézetének kínai tanára vagyok, és a budapesti 10. kerületi kínai oktatásért felelek.

Liang Huiyu  梁惠瑜

Liang Huiyu 梁惠瑜

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

liang.huiyu@konfuciusz.elte.hu

2022-ben diplomáztam a Yantai Egyetemen, jelenleg pedig a Pekingi Idegennyelvű Egyetemen MA hallgatója vagyok nemzetközi kínai nyelvoktatás szakon.

Hong Ge'er 红格尔

Eger, Dobó István Gimnázium

hong.geer@konfuciusz.elte.hu

A Pekingi Idegennyelvű Egyetemen szereztem MA diplomát kínai mint idegen nyelv tanítása szakon. A Sophia Confucius Institute-ban és a Pekingi Nemzetközi Kínai Főiskolán dolgoztam mandarin nyelvtanárként,- már több mint 4 éve dolgozom ezen a területen. 2023 szeptemberétől az egri Dobó István Gimnáziumban tanítok kínai nyelvet.

Sun Yufei

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

sun.yufei@konfuciusz.elte.hu

2022-ben diplomáztam a Kínai Kommunikációs Egyetemen orosz nyelvből. 2022 óta a Pekingi Idegennyelvű Egyetem MA hallgatója vagyok a kínai nyelv mint második nyelv tanítása szakon. Jelenleg Budapest 10. kerületében tanítok kínai nyelvet.

Li Chaonan 李超男

Budapest, ELTE Konfuciusz Intézet

li.chaonan@konfuciusz.elte.hu

2021-ben diplomáztam a Ji'nan Egyetemen kínai nemzetközi oktatás szakon, jelenleg a Pekingi Idegennyelvű Egyetemen a kínai mint idegen nyelv tanítása szak végzős hallgatója vagyok.